levertijd I-Love-Tshirt.com

Historie I Love Tshirts

Een van de meest populaire ontwerpen op onze site - en in de hele wereld - is een ontwerp dat al een paar decennia bestaatl: het I Love Design.

Wat in 1977 begon als een campagne om het toerisme te bevorderen in New York werd al snel zowel een beeldmerk voor de stad als ook het meest herkenbare T-shirts van de wereld.

De eenvoud is wat het design krachtig maakt: Drie letters (I en NY) in het lettertype "American Typewriter" en een rood hart als symbool van het woord "liefde".

Dit maakt dit T-shirt design werkelijk opvallend temidden van miljoenen andere desgins.

Waar komt het I Love logo vandaan?

Vandaag de dag zou je niet denken dat de oorsprong van het logo Canadees is. Een reclamebureau uit Montreal (Quebec) deed een campagne onder de naam 'Montreal, de stad met een hart ".

New York was er snel bij om het idee over te nemen. Grafisch ontwerper Milton Glaser maakte het ontwerp voor een New York marketing bureau.

De campagne was bestemd om een paar maanden duren. Niemand verwachtte dat het ontwerp zou veranderen in een van de meest innovatieve pop-stijliconen van de wereld.

Gedurende vele jaren kon je het logo in de stad op witte T-shirts zien, en een van de eerste originele prenten is nog steeds te zien in de permanente collectie van het Museum of Modern Art, New York.

Na 11 september, de terroristische aanslag op het World Trade Cente, kreeg dit beeld hernieuwde populariteit als een symbool van steun voor de inwoners van New York. New Yorkers zelf droegen het om een ​​gevoel van eenheid te uiten. Glaser, de oorspronkelijke ontwerper, creëerde ook een aangepaste versie: "I Love NY More Than Ever". Dit ontwerp toonde een kleine zwarte vlek op het hart: het World Trade Center op Manhattan Island.

Een icoon van de popcultuur

Vandaag de dag is het logo een absolute pop-icoon, dat de hele wereld inspireert. Je kunt I LOVE T-shirts dragen om uit te dragen waar je hart sneller van klopt. Zeg het met een Tshirt!

I-Love-Tshirt.com is jouw
webshop voor I Love Tshirts

feedback hoodie shop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Love Tshirts bedrukken | Ruilen binnen 30 dagen, 100% tevredenheidsgarantie   

Home   |   FAQ   |   Over ons   |   Historie I Love logo   |  Engelstalige hotline op 00800 8005 0606

© I-Love-Tshirt.com | Bedruk je eigen I-love-Tshirt